Heerlijk weekendje Ameland
zee van tijd via waddenei.land

Heerlijk relaxen op Ameland

Heerlijk, mijn weekend is begonnen. Als verrassing heb ik een weekendje weg naar Ameland gekregen van mijn lieve vriend, Erwin. Een verrassing is natuurlijk altijd leuk, maar van dit soort tripjes word ik écht super blij en enthousiast. Helemaal om dit met z’n tweetjes te doen, een fijne mini-vakantie

Ik ben niet geboren en getogen op Ameland, maar het voelt altijd als “thuiskomen”, als ik aankom op Ameland. Een bijkomend voordeel voor mij is dat ik in de luxepositie verkeer, ik niet uren hoef te rijden naar Holwerd. Een klein uurtje van mijn huis met de auto naar Holwerd en vanaf Holwerd ben je ongeveer een 40 minuten onderweg met de boot naar Ameland.

Yes, we zijn er!

Nadat bijna iedereen de boot heeft verlaten, gooien we de rugzakken op onze rug om lekker te wandelen naar Nes. Niets taxi, niets bus gewoon lekker een frisse neus ophalen. Kijkende naar de kitesurfers links van ons, die allemaal gekke caperiolen uithalen hoog in de lucht (als ik het over hoog heb, is dit voor mij al een meter boven de grond).

In Nes, daar vertoef ik

Zo sportief als ik (soms) kan zijn, wil ik meer zien dan alleen maar Nes en vervolg mijn trip op Ameland met de fiets nadat ik eerst Erwin heb afgezet bij van Heeckeren. Ik weet natuurlijk dat Ameland niet klein is, maar met de tegenwind die ik had ben ik tot de conclusie gekomen dat het een redelijk groot eiland is met de dorpen Hollum, Ballum en Buren.

Nadat ik een paar uur flink op de trappers heb gestaan inclusief wat pitt-stops bij de dorpen, om wat winkeltjes te bezoeken en wat te kletsen met andere vakantiegangers en de bewoners. Was ik ook weer blij om mijn nieuwe vriend die ik voor een paar uur had weer af te kunnen leveren waar hij thuishoorde, de fietsverhuurzaak.
http://www.vvvameland.nl/vervoer/fietsen-ameland/

Zee van Tijd

Dit begint al, als ik naar Ameland vaar. Het gevoel dat ik zeeën van tijd heb, om bijvoorbeeld lekker te genieten van een warme chocolademelk (met extra slagroom) op het terras bij van Heeckeren met heerlijke lounge muziek op de achtergrond. De heaters boven je hoofd en met de heerlijke vuurkorven voor je, kom ik helemaal tot rust en zink weg in mijn gedachten.

Dit weekend is  “Zee van Tijd”, voor twee dagen mijn nieuwe thuis. En ik kan niet anders dan vol lof zijn en spreken over het hotel. Het hotel heeft mooie ingerichte kamers met lekkere bedden en niet heel onbelangrijk, de hotelkamers zijn fris en schoon!

Het restaurant van Zee van Tijd is ook fantastisch, de gerechten zijn er heerlijk. Je kan proeven dat er met liefde voor je is gekookt. Het leuke en vriendelijke personeel maakt het plaatje voor mij helemaal af. Juist door hen, voel ik mij hier helemaal thuis.

Conclusie: heerlijk samen weg

Nadat we allebei nog heerlijk nagenieten en nippen we van onze rode wijn, maken wij ons klaar voor de laatste avondwandeling op het strand. Ik voel me blij en vrolijk, dit zijn nu écht van die gelukzalige momenten. Zo nu en dan is het gewoon heerlijk om samen weg te zijn, wat een fijn kadootje!

Groetjes vanaf het prachtige Ameland in het bijzonder, Nes!

 

Liefs Linda